Minä / Me

Perheeseemme kuuluu minun, Hannan, lisäksi mieheni Pena ja tyttäremme Heidi. Koirat ovat meille perheenjäseniä ja kaikessa mukana. Asumme Voiluodolla joka sijaitsee Raumalta n. 7 km Turun suuntaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekä minun, että Penan nuoruudessa on aina ollut koiria ja ensimmäisen yhteisen saksanpaimenkoirauroksen hankimme vuonna 1984. Siitä se sitten lähti… Parhaimmillaan meillä oli kuusi saksanpaimenkoiraa, joiden kanssa kiertelimme näyttelyissä ja palveluskoirakokeissa, lajeina jälki ja suojelu.

Ns. saksanpaimenkoira-aikana olimme aktiivisesti mukana myös Saksanpaimenkoiraliiton Rauman alaosaston toiminnassa. Kuuluin alaosaston johtokuntaan useita vuosia ja jokunen vuosi vierähti myös alaosaston puheenjohtajana. Olimme mukana järjestämässä palveluskoirakokeita ja näyttelyitä. Toimin myös koulutusohjaajana, näyttelyvastaavana, koetoimitsijana ym. ja Pena toimi  alaosaston maalimiehenä koulutuskentällä ja kilpailuissa.

sakemanni1sakemanni2

Kennelnimi Haxian on myönnetty minulle vuonna 1992.
Saksanpaimenkoiraliiton kultainen ansiomerkki minulle myönnettiin vuonna 2002.

Joskus 1990 luvun tienoilla seurasin usein koulutuskentällä Taru Klenin ja hänen norwichinterrieriuroksensa Apon harjoituksia ja ihastuin ”totaalisesti”. Terhakka, ihana ja touhukas terrieri. Jo silloin päätin, että kun meille joskus tulee ”pikkukoira” niin se on norwichinterrieri.

Ja niin siinä sitten kävi, että elämäntilanteiden muuttuessa koiriemme rotu alkoi pikkuhiljaa vaihtua. Ensinmäinen norwichinterrieri Porrigito Freestyle ”Tintti” tuli meille vuonna 1995 ja ensinmäinen norfolk Ranpiin Aqua Destillata ” Lyyli” vuonna 1997.

Ja siitä se sitten taas lähti…
Tällä hetkellä meillä on tupa täynnä terriereitä 🙂 Palveluskoirakokeet ja illat koulutuskentillä ovat vaihtuneet pitkiin metsälenkkeihin ja näyttelyissä käymme koiriemme kanssa edelleen aktiivisesti.

Kasvatustoimintamme on pienimuotoista ja tavoitteena hyväluonteiset ja terveet, rotumääritelmän mukaiset terrierit.  Palveluskoiraharrastajina koiran luonne on ollut meille aina tärkeä asia. Koiran tulee olla avoin, tasapainoinen ja yhteiskuntakelpoinen. Nämä seikat pyrimme ottamaan huomioon myös uutta pentuetta suunnitellessamme.